c’est dou dou!

C’est dou dou, c’est le moment!

Doudou is de lokale benaming voor de Ducasse van Bergen, die op Drievuldigheidszondag, in de maand mei of juni plaatsvindt. Doudou is ook de naam van een lied dat tijdens het feest wordt gezongen.

Op de Car d’Or (Gouden Koets) wordt op de morgen van de Ducasse het schrijn van Sint-Waltrudis door de stad gereden, in een processie die haar oorsprong vindt in 1349, toen het gebied van Bergen door de pest werd geteisterd . De stoet vertrekt om 10.00u en wanneer hij rond 12.30u weer op zijn vertrekpunt is aangekomen, begint op de Grote Markt de Combat du Lumeçon, een symbolisch gevecht waarbij een Sint-Joris, geharnast op een paard gezeten, een draak neersteekt, precies op het ogenblik dat het belfort 13.00u slaat.

Dit feest, enig in België, werd op 25 november 2005 toegevoegd aan de Lijst van Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid van de UNESCO. (bron Wikipedia)

Moof realiseerde in opdracht van Red Bull de affiche. Zowel de illustratie als het grafisch ontwerp werd door Moof gerealiseerd.

Honger naar meer?